First you have to put all the numbers in numerical order : 7, 8, 9, 10, 10, 12, 14

Mean: To get the mean all the numbers up, 7+8+9+10+10+12+14 = 70. Then you divide 70 by the total amount of numbers which is 7. 7 divided by 10 equals 10. The mean is 10.

Median: The middle two numbers are 10 and 10. !0+10 = 20. 20 divided by 2 = 10. 10 is the median.

Mode: The two most common numbers out of these numbers : 7, 8, 9, 10, 10, 12, 14 is 10. 10 is the mode.

To get the square root of 14 we have to find out which perfect squares it is in between. It is in between 3x3=9 and 4x4= 16. So we know that the square root has to be 3 and then a fraction, but we have to find out what the denominator of the fraction is first. So 14-9 is 7. There are 7 numbers between 14 and 9.

Is taking 15% off a given item then an additional 10% off the reduced price the same as taking 25% off the original price? Why or why not?

Taking 15% off then 10% off is different than taking 25% off because....

15% off of $100 is $15
10% off of $85 is $8.50
Total saving of $23.50

25% off of $100 is $25

You save $1.50 off of $100 taking 25% off instead of 15% off than an additional 10%.

If 5 bags of candy cost $10, how much does 50 bags cost? ( find the answer using fractions or cross products)

Bags of Candy: 5 50
Cost: $10 ?

So first of all we multiply 10 and 50 which equals 500. Then we divide 500 by 5 which equals 100.
It would cost $100 for 50 bags of candy

If it takes 20 minutes to drive 60 km , how long does it take to drive 240 km. ( use ratio tables ).

Minutes l Kms
20 l 60
? l 240

So we have to find what we do to 60 to get 240. To get 60 to 240 we times it by 4. 4x60 = 240. So what we do to one side we have to do to the other, 20x4=80 .
It takes 80 minutes to drive 240 kms.

First you have to put all the numbers in numerical order : 7, 8, 9, 10, 10, 12, 14

Mean:To get the mean all the numbers up, 7+8+9+10+10+12+14 = 70. Then you divide 70 by the total amount of numbers which is 7. 7 divided by 10 equals 10. The mean is 10.Median:The middle two numbers are 10 and 10. !0+10 = 20. 20 divided by 2 = 10. 10 is the median.Mode:The two most common numbers out of these numbers : 7, 8, 9, 10, 10, 12, 14 is 10. 10 is the mode.To get the square root of 14 we have to find out which perfect squares it is in between. It is in between 3x3=9 and 4x4= 16. So we know that the square root has to be 3 and then a fraction, but we have to find out what the denominator of the fraction is first. So 14-9 is 7. There are 7 numbers between 14 and 9.

10 = 3 1/9

11 = 3 2/9

12 = 3 3/9

13 = 3 4/9

14 = 3 5/9

The square root of 14 is 3 5/9

Is taking 15% off a given item then an additional 10% off the reduced price the same as taking 25% off the original price? Why or why not?

Taking 15% off then 10% off is different than taking 25% off because....

15% off of $100 is $15

10% off of $85 is $8.50

Total saving of $23.50

25% off of $100 is $25

You save $1.50 off of $100 taking 25% off instead of 15% off than an additional 10%.

If 5 bags of candy cost $10, how much does 50 bags cost? ( find the answer using fractions or cross products)

Bags of Candy: 5 50

Cost: $10 ?

So first of all we multiply 10 and 50 which equals 500. Then we divide 500 by 5 which equals 100.

It would cost $100 for 50 bags of candy

If it takes 20 minutes to drive 60 km , how long does it take to drive 240 km. ( use ratio tables ).

Minutes l Kms

20 l 60

? l 240

So we have to find what we do to 60 to get 240. To get 60 to 240 we times it by 4. 4x60 = 240. So what we do to one side we have to do to the other, 20x4=80 .

It takes 80 minutes to drive 240 kms.